Bel Fleur Kloek van Psycholoog Alkmaar bij vragen
of om een afspraak te maken: 072-30 30 530

Hoogsensitiviteit

Hooggevoeligheid begint bij de meeste mensen met het gevoel anders te zijn dan anderen. Waarin hooggevoelige mensen zich anders voelen is vaak moeilijk uit te drukken. Het gevoel anders te zijn kan je onzeker maken.

Gevoeligheid is een eigenschap van het zenuwstelsel in combinatie met de hersenen. Ergens in het proces van verwerking, tussen het binnenkomen van een prikkel en het verwerken ervan door de hersenen, loopt bij hooggevoelige personen anders. Jij, als mogelijk hooggevoelig persoon, hebt daarmee dus niet zozeer betere zintuigen. Jij verwerkt je zintuiglijke indrukken vooral complexer. Hooggevoeligheid is naar alle waarschijnlijkheid een erfelijke eigenschap. Je wordt ermee geboren.

In een wereld vol met prikkels en eisen is het voor een HSP niet altijd gemakkelijk bij zichzelf te blijven en grenzen te hanteren. Dit in combinatie met het gevoel anders te zijn, kan veel doen met je zelfvertrouwen. Wil je hier beter mee om leren gaan? Wil je in alle hectiek van de dag, je eigen weg blijven volgen? Maak dan een afspraak bij Psycholoog Alkmaar voor een nadere kennismaking.