Bel Fleur Kloek van Psycholoog Alkmaar bij vragen
of om een afspraak te maken: 072-30 30 530

Kinderen

Gedraagt je zoon of dochter zich opeens anders? Is hij of zij steeds boos of stout? Misschien maak je je gewoon zorgen om zijn of haar ontwikkeling? Er kan ook een aanwijsbare reden zijn waarom er een gedragsverandering heeft plaats gevonden. Je weet alleen niet wat je ermee moet doen.

Herken je dit als vader of moeder?


Misschien worstel je bijkomend over de vraag of je hiermee wel naar een psycholoog moet gaan of naar een GGZ instelling. Dat klinkt meteen zo zwaar. Is dat wel echt nodig? Misschien waait het gewoon over. Misschien is het gewoon de (peuter) puberteit of die vervelende meester of juf op school. Maar ondertussen houdt het je bezig en gaat de tijd voorbij. Wellicht ontstaan er meningsverschillen tussen jullie als ouders, gaan de prestaties op school achteruit of verschuilt hij of zij zich steeds meer achter de i-pad of mobiel. Het wordt steeds moeilijker om haar of hem nog te bereiken.

Ben je bang als ouder grip of controle kwijt te raken? Of maak je je gewoon zorgen?


Kinderen kunnen om verschillende redenen gedragsveranderingen vertonen. Dit kan met school te maken hebben, pesterijen, life-events, hooggevoeligheid en/of hoogbegaafdheid. Maar ook een relatieprobleem tussen ouders kunnen gedragsveranderingen bij je kind teweeg brengen.

Kinderen groeien op in een veeleisende, prestatiegerichte maatschappij. Je wilt als ouder het beste voor je kind. Ook wil je als liefhebbend ouder je kind het liefst van alles besparen, teleurstellingen, eenzaamheid en onrecht. Maar je weet ook dat je ze niet voor alles kunt beschermen. Wanneer is iets voldoende of goed genoeg? Om een juiste balans te vinden in deze veeleisende maatschappij enerzijds en opvoeding, opvang, school en temperament, persoonlijke aanleg van het kind anderzijds, kan een flinke uitdaging zijn. In de huidige maatschappij heeft een kind juist veel uitrusting nodig om weerbaar te zijn op school en daarbuiten. En dit terwijl je als ouder ook in dezelfde veeleisende maatschappij meedraait maakt dit soms een hele kluif.

Vind je het fijn om binnen een particuliere kleinschalige setting wat ondersteuning hierin te ontvangen?


We kijken samen welke factoren een rol lijken te spelen in de gedragsverandering van je zoon of dochter. Als ouder speel je een belangrijke rol gedurende het traject. Veel meer dan vaak wordt gedacht. Vandaar dat ouders beide achter deze hulpvraag moeten staan en met elkaar aan de slag willen gaan.

Wil je graag nader kennismaken?


Bel en maak een afspraak bij Psycholoog Alkmaar! Dan kunnen we onderzoeken of jullie en je zoon of dochter de klik ervaart die nodig is!