Bel Fleur Kloek van Psycholoog Alkmaar bij vragen
of om een afspraak te maken: 072-30 30 530

Lichamelijke klachten

Ervaar je veel lichamelijke klachten, maar lijkt er medisch niets aan de hand? Of misschien is er van alles onderzocht maar twijfel je aan de medische uitkomst? Je hebt tenslotte niet voor niets zoveel klachten. Dat moet toch ergens vandaan komen?

Herken je je in deze onzekerheid en in de frustraties die je dit geeft?


Lichamelijke klachten kunnen allerlei oorzaken hebben. Er is een toenemende groep van mensen met onverklaarbare lichamelijke klachten. Wanneer je met deze onverklaarbare klachten rondloopt kan het je leven ernstig verstoren. Je kunt beperkingen ervaren in je functioneren op het werk, naar de kinderen en in de relatie. Maar uiteraard ook in je sport, hobby’s en vriendschappen. Door je gebrek aan energie en/of pijn kun je in een sociaal isolement terecht komen. Misschien vind je het vervelend om je omgeving te belasten met je verhaal.

Herken je iets van deze negatieve spiraal?


Ik werk al geruime tijd met lichamelijke klachten. Deze klachten zijn al dan wel of niet te verklaren. Ik werk samen met andere disciplines om het probleem zo inzichtelijk mogelijk te krijgen. Dan kan er gewerkt worden om klachten te reduceren en beter met klachten om te gaan.

Oorzaken van lichamelijke klachten kunnen diverse redenen hebben. Misschien heb je een vitamine B12 tekort, een vitamine D tekort of andere tekorten in je lichaam opgebouwd. Soms is door langdurige stress het lichaam ontregeld geraakt. Ook emotionele gebeurtenissen, het negeren van signalen of het onderdrukken van emoties kunnen een belangrijke rol spelen in de ontwikkeling van je klachten. Soms leef je al een lange tijd volgens een bepaald patroon. Wellicht is er iets in het patroon wat niet goed voor je is en doorwerkt op verschillende gebieden, waaronder je lichaam. Lichaam en geest zijn onderling verbonden met elkaar en beïnvloeden elkaar zowel in positieve als negatieve zin.

Tijdens ons traject maak ik gebruik van EMDR, ACT, SE, emotieregulatie, familie opstellingen. In ons traject richten we ons op het herstel van je belastbaarheid. Hierdoor krijgt het lichaam de mogelijkheid zijn zelfherstellend vermogen te versterken.

Ben je op zoek naar iemand die je serieus neemt en samen met je zoekt naar de verbetering van je klachten?


Bel en maak een afspraak bij psycholoog Alkmaar!

Wil je meer weten over de therapievorm EMDR of Schematherapie?


Kijk dan onder behandelmethoden.