Bel Fleur Kloek van Psycholoog Alkmaar bij vragen
of om een afspraak te maken: 072-30 30 530

Onzekerheid

Voel jij je regelmatig onzeker?


Onzekerheid heeft te maken met angst. Angst dat je niet goed genoeg bent. Dat je niet lief, mooi of leuk bent. Je bent onzeker over stappen die je in je leven moet of wilt nemen. Angst om verkeerde keuzes te maken. Door deze angst neemt het vertrouwen in jezelf af. Je gelooft niet dat je iets tot een goed einde kunt brengen. Hoeveel zelfvertrouwen je hebt, hangt af van ervaringen uit je verleden. Hoe vaker je hebt gemerkt dat je iets goed kan, hoe makkelijker het is om te geloven dat je het nog een keer kunt.

Weet je niet of je het leven aankan of vertrouw je niet helemaal op jezelf in bepaalde situaties? Wellicht laat jij je makkelijk van de wijs brengen door wat anderen zeggen of doen. Onzekerheid kan zich op elk gebied afspelen. Misschien voel jij je wel sterk en competent op je werk, maar laat je met je sollen in vriendschappen of in je relatie.

Ben je het beu om je zo te voelen? Wil jij je sterker voelen? Meer opgewassen voelen tegen de problemen die er zijn of op je pad komen?

Zelfvertrouwen is belangrijk voor de stabiliteit in je leven. Wanneer je zelfvertrouwen hebt, functioneer je beter in het leven. Zelfvertrouwen geeft je een beter gevoel over jezelf. Hierdoor bereik je makkelijker je doelen. Je kunt je vaak beter hechten in intieme relaties en vriendschappen, makkelijker de baan vinden en behouden die je ambieert. Daarnaast pak je op een actievere manier jouw problemen aan. Kortom allemaal voordelen.

Denk je dat dit mogelijk ook bij jou speelt? Maak dan een afspraak bij Psycholoog Alkmaar voor een intakegesprek dan kunnen we samen kijken hoe we jouw zelfvertrouwen kunnen vergroten. We maken samen een plan van aanpak met zaken die je graag wilt veranderen, maar nu niet goed durft.