Bel Fleur Kloek van Psycholoog Alkmaar bij vragen
of om een afspraak te maken: 072-30 30 530

Patronen doorbreken

Heb je het idee of gevoel vast te zitten? Je wilt zaken wel veranderen, maar je weet niet meer hoe? Heb je al van alles geprobeerd, maar niets lijkt te werken?

Soms is er een periode in je leven dat je de regie even volledig kwijt bent. Het maakt je misschien moe en het leven voelt zwaar aan. Alles lijkt tegen te werken, weinig gaat nog vanzelf.

Misschien zit je vast in een patroon. Je komt er alleen niet uit. Dat komt omdat het patroon voor jou vaak niet helemaal helder is. Soms blijf je dan doen wat niet werkt. Je gedraagt je op dezelfde manier, je blijft denken op dezelfde manier. Dan ervaar je uiteindelijk steeds hetzelfde probleem. Je loopt steeds tegen de lamp. Je probeert uit alle macht je probleem of pijn op te lossen. Je probeert grip terug te krijgen in je leven. Soms werkt dit averechts en is dit een onderdeel van je patroon geworden.

Je probleem kan op elk levensgebied spelen. Op je werk, in je gezinsleven of misschien vooral op het relationele vlak. Ben je ondertussen de wanhoop, vermoeidheid en de frustraties zat?

Wil jij ook zo graag de regie in en over je leven terug? Herken je iets van wat hierboven geschreven staat. Maak dan een afspraak bij Psycholoog Alkmaar voor een intakegesprek. In ons gesprek kun je aangeven waar je precies last van hebt. Op basis van wat je mij vertelt, je klachten, je persoonskenmerken en geschiedenis, kijk ik welke therapievorm het beste bij je aansluit. Vaak zal je het beste van wat verschillende therapievormen krijgen. Denk aan Schematherapie, EMDR en ACT.