Bel Fleur Kloek van Psycholoog Alkmaar bij vragen
of om een afspraak te maken: 072-30 30 530

Wie ben ik

Psycholoog Alkmaar is een psychologenpraktijk en is gevestigd bij Bartlema Care te Alkmaar. Psycholoog Alkmaar werkt samen met verschillende disciplines onder 1 dak en werk volgens de richtlijnen van het NIP.

Eerst zal ik mezelf kort voorstellen. Ik ben Fleur Kloek en gecertificeerd psycholoog. In 2000 heb ik mijn studie psychologie aan de VU in Amsterdam afgerond. Vanaf 2004 ben ik werkzaam als zelfstandig psycholoog. Ik ben werkzaam geweest in diverse bedrijven, ook in het bedrijfsleven. Zowel als uitvoerend psycholoog maar ook als manager en ontwikkelaar. In mijn werk ben ik doelgericht en vind ik de verstandhouding en samenwerking met mijn cliënt belangrijk. Een beetje zelfspot en een vrolijke noot hoort er ook bij. De trajecten bij mij zijn gericht op groei. Dit kan op verschillende vlakken. Vaak zitten we vast en willen we vooruit. Soms doen we meer van hetzelfde. Iets waarvan we eigenlijk al weten dat het niet werkt. Maar wat dan wel?

In ons eerste contact zal er ruimte zijn voor een verdere kennismaking en aandacht uitgaan naar jouw specifieke hulpvraag. Naar aanleiding van deze hulpvraag stellen we persoonlijke doelen op: Wat je wilt bereiken en veranderen gedurende ons traject samen. We kijken samen of deze doelen ook haalbaar zijn in onze tijd samen en passen in jouw huidige situatie. In sommige gevallen vereist een verandering van klachten of het behalen van een gesteld doel, een verandering van situatie. Dan zal de doelstelling vooral gericht zijn op de voorwaarden die nodig zijn om tot een andere meer bevredigende of gezondere situatie te komen.

Aan het eind van ons gesprek krijg je een korte terugkoppeling met een indicatie over de duur, aantal sessies en behandelmethode om tot de gestelde doelen te komen. Wanneer wij hierover afstemming en overeenstemming hebben bereikt, maken wij samen afspraken over de invulling van het verdere traject. Dit ondertekenen we in een behandelcontract. Het behandelcontract is meer ondersteunend dan leidend gedurende ons traject.

Behandeltraject


In het behandeltraject staat jouw hulpvraag centraal. Dit kan betekenen dat je bepaalde klachten wilt verminderen zoals: het hebben van een sombere stemming, slaapprobleem, verlies van energie of stressklachten, piekeren, verhoogde emotionaliteit, plotselingen angsten of nachtmerries, faalangst of verlegenheid. Misschien staat jouw specifieke klacht er niet bij. Wil je meer weten over jouw specifieke klacht. Neem gerust contact op met: 072-30 30 530.

Misschien loop je met onverklaarbare fysieke klachten rond. Of worstel je met fysieke en gedragsmatige veranderingen na een ongeval of situationele verandering.

Wellicht zoek je juist hulp omdat je keer op keer tegen dezelfde dingen aanloopt, vastzit in een bepaalde patroon of het gewoon even niet meer weet. In de therapie komen er verschillende behandelmethoden aan bod. Deze kunnen bestaan uit cognitieve gedragstherapie, EMDR, schematherapie, ACT, familie opstellingen, opbouwen van energetisch balans, assertiviteit, grens herkenning en hantering, omgaan met hoogsensitiviteit, omgaan met lichamelijke klachten.

Samenwerking


Bij Bartlema Care zijn ook andere therapeuten werkzaam. Dit betekent dat, wanneer dit zinvol is, intern kan worden doorverwezen en worden samengewerkt. In sommige gevallen sluit een combinatietraject met een andere therapeut goed aan bij jouw persoonlijke doelstellingen. Uiteindelijk gaat het om waar jij je goed bij voelt en baat bij hebt.